Vecka 29

 
♥Varm i kläderna. Du har gjort en fantastisk insats när det gäller att hålla bejbisen varm, men från och med denna vecka kan den bidra själv. Bejbisen fortsätter att växa dramatiskt genom att lägga på sig mer fett. Dessa extralager kan också ge värme och bidra till att göra bejbisens hud lenare och blekare. Bejbisen fortsätter att sträcka på sig och sparka men har inte lika mycket plats att röra sig på. Bejbisen kan kontrollera andning och kroppstemperatur och är känsligare för ljus, smaker ljud och lukter.
Längd & Vikt. Bejbisens totala längd är nu ca. 37cm och väger mellan 1,26kg till 1,4kg vid veckans slut. 
 
♥Du. Nu befinner du dig på upploppet. 11 veckor kvar! Bejbisen kommer att lägga på sig det mesta av hullet under de kommande 3 månaderna och du kommer också att öka i vikt. Du kan förvänta dig att gå upp runt 5kg under den sista perioden. 
 
Övrigt. Vi var som jag skrev för några dagar sedan till BM och alla prover (socker, HB, blodtryck), såg jättebra ut. SF-måttet är nu på 28cm mot föregående mätning på 25cm. Jag har ökat 14(!!)kg i vikt sedan inskrivning nu vilket bevisar att det både är jättelänge sedan jag vägde mig, plus att jag tänkt heeeelt fel då jag stått på vågen. Halsbrännan fortsätter, men jag äter mer Omeprazol nu och då hjälper det bättre. Tar en så fort jag känner att det är på väg, dock givetvis inte mer än 1/dag. Magen har ramlat ner lite också tycker jag. Det är lite svårare med kläder nu och har insett att jag inte har ett enda shortspar som jag kan använda i sommar. Jag kan ju liksom inte ha långa byxor hela sommaren och klänning är tyvärr inte alltid så praktiskt så det är väl vad som står på inköpslistan härnäst. Börjat planera för inköp av amningskläder också nu. Det blir från GlamMom jag kommer beställa allting. Mina knän gör ont hela tiden nu också, förmodligen mest på grund av tyngden men eftersom jag alltid haft dåliga leder i knän så är det väl foglossning där också, hehe. Och foglossning givetvis - det smäller i lederna när jag vrider mig i sängen, det värker och gör så jag har svårt att resa mig, sätta mig ta på mig strumpor, trosor, byxor och skor och att ligga bekvämt i sängen. Att ha en kudde mellan benen funkar inte för mig, däremot så har jag en kudde mot magen för att få stöd och det är skönt. Jag kan inte ha min förlovningsring längre vilken skär i hjärtat oerhört. Ska rota fram en länk och ha den runt halsen istället. Annars har jag en provisorisk ring, kan man säga för jag vill inte vara helt utan. Känns naket, tomt och hemskt. Insikten att det inte längre bara är min mage som växt gör mig också lite frustrerad. Inte något jag bryr mig jättemycket om, men ändå, lite surt att jag märker att lår, överarmar och röv har svällt upp. Inget att göra något åt så det är självklart bara gilla läget. Men jag älskar min tjockismage, det gör jag! ♥
 
 
I väntan på dig | |
Upp