Vecka 26

 
♥Ta ett djupt andetag. När du kikar på bejbisens näsa ser du att näsborrarna nu är öppna och startklara. Det finns ingen luft i livmodern, men det innebär inte att bejbisen inte kan träna andning. Lungorna kommer att "andas in" och "andas ut" fostervatten i träningssyfte. På så vis kan bejbis dra in luft som rena proffset när den kommer ut. Andra större aktiviteter denna vecka inkluderar att suga och greppa tag i saker. Tummen är fortfarande mycket intressant, men det finns även en ny leksak som lockar - navelsträngen. Bejbisen greppar kanske tag i den eller knäpper på den. Bejbisen reagerar nu med högre puls när den hör ljud och den börjar även reagera på beröring runt denna vecka.
Längd & Vikt. Bejbis är nu ca 23cm långt mellan huvud och stjärt och väger mellan ca 810g till ca 930g vid veckans slut.
 
♥Du. Snackattack. Glöm inte att bejbisen delar tallrik med dig, så du måste fortsätta att tänka på vad du äter och hur ofta du äter. Du behöver också äta rätt för att må bra själv. Att äta ofta och lite håller ditt blodsocker på en jämn nivå. När du är ute och rör på dig - se till att ha med dig nyttiga snacks som frukt eller yoghurt. Magen växer rejält och endel får hudbristningar som ser ut som blåskimrande linjer. Hudbristningar beror sannolikt på hormoner och det hjälper inte att smörja in magen med dyra oljor eller krämer. Ofta kliar det rejält om huden brister, du kan lindra med en mjukgörande kräm. Endel kvinnor får även bristningar på brös, lår och stussen. 
 
Övrigt. Lillfisen är lika livlig ännu och verkar nu ha lyckts hitta något i min kropp som gör att det utlöser en ilande, obehaglig känsla i nedre delen av magen när han träffar den/det. Det har bara hänt 2-3 gånger och det är jag tacksam för, för det är inte trevligt alls. Urinblåsan har han också hittat, om än för ett tag sedan, men nu känns det lite mer om man säger så när han bollar med den. Det känns också att han är mycket större nu och har mer räckvidd för nu börjar jag känna upp mot revbenen att det rör på sig. Jag älskar verkligen känslan av att känna honom där inne. Här om dagen när mannen la örat mot magen lyckades fisen få in tre raka kickar rakt mot honom. Så. Sjukt. Mysigt. 
Jag har ju flåsat på och haft hög puls ganska länge nu, men det har också eskalerat och nu kan jag helt utan förvaning, trots att jag bara ligger i soffan typ, få världens hjärtklappning. Helt sjukt, hela kroppen dunkar och allra tuffast är det när man ligger och ska sova. Det går ju inte att slappna av då. Bara vänta på att det ska lugna ner sig.
Jag håller samma vikt sedan flera veckor tillbaka, 10kg + sedan inskrivning hos BM. Ljumskar och blygdben ömmar ständigt nu oavsett om jag är igång mycket eller inte alls och på grund av detta är det lite besvärligare att ta på strumpor, byxor och skor nu. Men det går.
 
 
♥ Jag älskar dig min lille P därinne!
I väntan på dig | |
Upp