Vecka 40

Då var vi här! Veckan alla gravida väntar på. Jag tänkte först inte skriva så mycket mer än lite om mina egna tankar denna vecka, men eftersom jag ändå är igång så är det kanske lika bra. Det är ju ändå inte mycket kvar nu. Lillfisens beräknade födelsedag är imorgon, men jag har mycket svårt att se att det skulle bli så. Ingen är lugnare än Lille P.
Observera att bilderna som föjler inte är tagna idag. Idag är vi på 39+5 så dessa är 2 dagar gamla.
 
 
♥Nu är det showtime ...kanske.
Vuxna följer scheman. Gör foster det? Inte direkt. Bäbisen är visserligen inbokad för förlossning denna vecka, men bli inte förvånad om den vill mysa kvar i den där varma, sköna livmodern några dagar - eller till och med veckor - extra! Nu har bäbisen förmodligen fått sin slutliga födelsevikt och när det gäller kroppen är den helt startklar. 
Vikt och längd. Bäbisens totala längd är nu ungefär 48-52cm och väger vanligtvis mellan 3,39kg till 3,56kg.
 
♥Jag. Stora förändringar.
Nu är det alldeles i slutet av graviditeten - ta dig tid att reflektera över den otroliga förvandling som din kropp har genomgått under de senaste nio månaderna. Livmodern är nu tusen gånger större än den var vid befruktningen! Och brösten har blivit två till tre gånger större än innan du blev gravid, allt för att förbereda dem inför amningen. Varje bröst har blivit runt 700g tyngre.
Skäm bort dig i sista minuten. Oroa dig inte om förlossningen inte satt igång efter 40 veckor. Även om du får vänta längre, anses du inte vara sen förrän efter 42 veckor. Trots att du förmodligen är ivrig att få välkomna din bäbis, försök att koppla av och se dessa extra dagar som ett tillfälle att skämma bort dig själv på. När bäbisen väl är född kommer du ha jour dygnet runt och det kan dröja innan du får lite egentid.
 
Övrigt och allmänt.
Vi var på besök hos barnmorskan i måndags. Då lillfisen inte varit fixerad tidigare så var jag lite orolig för att han inte skulle vara det nu heller. Han har ju sedan vecka 25 legat med huvudet ner så jag har, ju längre tiden gått, varit orolig för att han skulle få för sig att vända på sig istället. Men nu var huvudet (knappt) ruckbart och jag nöjer mig faktiskt med det. Dessutom har jag under de senaste två kvällarna haft sjukt ont ner mot fiffi. Det har kommit huggande, ilande smärtor som mycket väl tyder på att han väljer att söka sig neråt ännu mer. Det gör så jäääävla ont och är så sjukt obehagligt när det kommer så pang på liksom. men jag blir trots allt glad av denna smärta då jag vet att det betyder att det går framåt. Googlade lite på det häromdagen och en tjej beskrev smärtan så otroligt bra. Hon skrev att det kom som en koncentrerad smärta som inte flöt ut, vilket jag upplever exakt att det är.
Det känns lite som att fisen har en liten fällkniv därinne som han hugger med, men lika fort som smärtan kommer, lika fort försvinner den.
Annars då. Jag sover dåligt på nätterna. Ljumskar och blygdben gör sååååå ont när jag vänder mig i sängen och när jag spänner de muskler som finns därikring. Därför har jag också en tendens att sova så mycket jag bara kan och så länge jag kan för att försöka få så många timmar som möjligt. Jag orkar inte heller gå så mycket nu. Gick till ICA och apoteket häromdagen och efter det var jag helt slut. Knäna gör också så himla ont. Har alltid haft dåliga knän och med denna extra tyngd så gör det att dom helt enkelt inte orkar. 
Vi har bunkrat upp med lite snacks inför förlossningen, jag har köpt hem hyfsat snabb och lättlagad mat för att både kunna äta innan vi åker in och för att det ska finnas hemma lite i frysen när vi kommer tillbaka. 
Mer än så? Nu väntar vi bara. Vi vilar, myser och tittar på massor av film. Vi äter glass och kramas. Mer redo än såhär kan vi nog inte bli nu.
Har inbokat en träff hos barnmorskan igen den 25'e ifall han inte kommit tills dess. Efter det kommer isf vidare instruktioner, inbokning för överburenhetskontroll och så vidare... Så vi får se!
Vad tror ni? När kommer han? 
 
 
I väntan på dig | |
#1 - - Beatrice Lind:

Åhh, närsomhelst tror jag!! :D Spännande! Vad fin du är. <3

Svar: Tusen tack! Ja det är otroligt spännande nu. :)
Lina

#2 - - Robex Lundgren:

när ska du får dit barn?

Svar: Var beräknad den 16'e så nu är det bara vänta och se. :)
Lina

#3 - - Josephine:

Wow, hoppas bebisen kommer snart eller kanske redan kommit? :) lycka till vilket som!

Svar: Tusen tack! Ingen bäbis än tyvärr. Envis liten rackare. :)
Lina

#4 - - Beatrice Lind:

Åh, blir helt glad och fnissig ju! :D

Upp