Vecka 31

Nu börjar det vara skrämmande dålig uppdatering på magen. Hoppade helt över vecka 27 och så blev det även med vecka 30. Nu har snart hela vecka 31 gått och jag har inte fått ur tummen till att göra någon uppdatering. Så himla trist. Trist för er som följer men allra tråkigast för mig som intalat mig själv att jag skulle ha en uppdatering samt en bild för varje vecka. Nå, inte mycket annat att göra nu än att ta tag i det..
 
 
♥Babyövervakning. Efter flera veckors snabb tillväxt och massor av aktivitet, kanske din bebis verkar lugnare denna vecka. Det är inte ovanligt. Det finns mindre svängrum i livmodern nu. Dessutom är bebisens rörelser mer organiserade och avsiktliga. Bebisen behöver nu i princip bara gå upp i vikt. Alla organ är snart färdigutvecklade. Bebisen har ofta ögonen öppna när den är vaken och aktivt och blundar när den sover.
Längd och vikt. Barnets totala längd är nu ca. 40cm och väger mellan 1,6kg till ca. 1,76kg vid veckans slut.
 
♥Du. Andfådd. Du kanske började känna dig andfådd redan för flera månader sedan, men nu känns det förmodligen ännu svårare att andas. Det beror på att din konstant växande livmoder pressar in diafragman i lungorna. Nu under den sista delen av graviditeten kanske din kropp börjar träna inför förlossningen. De förvärkar du upplever då kallas för Braxton Hicks-sammandragningar. De skiljer sig från sammandragningarna inför en för tidig förlossning och är inget att oroa sig för. Om sammandragningarna är oregelbundna och försvinner när du byter ställning eller går runt, rör det sig förmodligen om förvärkar. Du kanske sover sämre, vaknar ofta och har svårt att koncentrera dig. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn, man blir introvert och börjar den mentala förberedelsen. 
 
Övrigt. Vi börjar med att gå igenom lite av det som står här ovan. 
Vad gäller lillfisen så vet jag inte hur jag ska eller om jag ens ska tycka att det är mindre aktivitet i magen. Jag tycker fortfarande att det joxsas runt en himla massa däri. Däremot så är det inte lika hårda rörelser. Sparkarna har väl avtagit och det upplevs mer som svepande rörelser. Det kommer inte så mycket fötter och knytnävar längre utan det är mer ryggen och rumpan som putar ut och drar förbi. Dock kan det kännas rätt ordentligt det också eftersom han har en tendens att rulla ihop till en liten boll i ett hörn ibland så jag blir helt hård på ena sidan magen och där trycker han på en stund. Sparkar kan det mer kännas som att det gör mer inåt, neråt i magen ibland. Nästan sådär som att han sparkar ner mot fiffi. Dock ligger han med huvudet ner mer eller mindre hela tiden, men jag vet inte annars vad det är jag känner!? 
Jag är ordentligt trött nu och sover länge och väl. Skulle lätt kunna vila en stund på dagarna också, men i den mån jag kan försöker jag låta bli eftersom jag vänder på dygnet totalt då. Sover hellre 12 timmar på natten och kliver upp kring 11 än stiger upp tidigt, vilar på dagen och sen kan jag inte somna förrän kring 3-4 på natten. Jag är helt klart med "introvert" just nu. Lägger ner mycket tid på funderingar kring föräldraledigheten, planerar kring den, kring förlossningen och vårt hem rent allmänt. Fokuserar på att ha ordning på allt och att allt ska vara klart. Känner mig inte lika social längre och jag blir inte längre lika rastlös på dagarna för att jag inte umgås med någon eller har något "aktivt" att göra. 
Jag har också börjat få ett sug efter kolhydrater. Pasta, vitt bröd, limpa, potatis och sånt som jag inte annars varit så intresserad av har jag mer och mer börjat vilja ha. Om jag inte äter kolhydrater i tillräcklig mängd har det börjat visa sig genom att göra mig sötsugen så jag försöker äta mellanmål och sen blir det endel mackor på kvällarna och potatis har blivit den stora favoriten till middag. 
Läste nånstans om att det är bra att kolhydratladda inför en förlossning så vi får väl se om det blir massa pasta eller pizza innan det är dags då, hahaha.
Vill tycka att halsbrännan har lagt sig något och jag vet inte om det är magen som sjungt eller vad det beror på? Kissar mer på nätterna nu igen och det har återigen blivit lite svårare att få ut allt. Får sitta framåtlutad på toan som jag gjorde i början, igen. Fötterna är sjukt ömma också när jag stått eller gått omkring. Precis sådär som när man varit ut en helkväll med lite för höga klackar. Dock är jag inte (peppar peppar) svullen om fötterna. Än. Inga åderbrock eller så heller, men jag har trots detta köpt ett par stödstrumpor som jag tagit på mig och haft när jag legat i soffan då det varit riktigt varmt ute. Jag har tendenser till små bristningar i ett litet område på ena sidan magen nu, samt lite på varje lår på framsidan. Annars ingenting. Däremot så har jag fått massa celluliter på låren, både fram och bak. Sjukt fult och jag hoppas verkligen att det kommer försvinna sen. Mina lår har växt en hel del sedan jag blev gravid. Likaså rumpa och överamar. Jag har gått från st. 34 till 38 på trosor. Helt sjukt, men inte så mycket att göra. Får åtgärda det sen. Jag trivs ändå, fortfarande, jättebra i min gravida kropp och jag älskar min mage.
 
 
I väntan på dig | |
#1 - - Johanna:

Fin fina magen!!

Upp