Nu är vi redo!

 
 
  
Några bilder på hur det ser ut just nu i vår förberedelse för vår kommande lilla fis. Väskan är som sagt packad, kläderna är tvättade och sorterade i garderoben, sängen är bäddad och det mesta är på plats. Han har sitt gym på golvet, sin babysitter i garderoben samt åkpåsen och bärselen som också ligger och väntar på att användas. 
Hur sjukt bra förberedda är inte vi?!
I väntan på dig | | Kommentera |

Vecka 38

Det har som ni märkt blivit ett stort glapp i denna veckouppdatering gällande magen och graviditeten. Men nu tänkte jag chocka er med en visning på veckans mage. Det börjar ju närma sig på riktigt nu och vem vet hur många fler bilder det kommer bli på kulan här. Så håll tillgodo, här kommer det..
 
(Ber om ursäkt för de suddiga bilderna. Tog utan blixt och i en ganska mörk hall så det blev lite skakigt).
 
♥Det närmar sig. Den stora tilldragelsen närmar sig! Beräknat nedkomstdatum är om bara några veckor, men bäbisen är nu fullgången. Eftersom 85% av alla barn gör entré inom två veckor före eller efter beräknat förlossningsdatum är chanserna stora att du kommer att föda barn inom en månad. Bäbisen förbereder sig också för sitt stora genombrott. Den fäller sitt lanugohår och gör sig även av med fosterfettet. Bäbisen ökar nu snabbt i vikt. Alla inre organ är färdigbildade.  
Längd och vikt. Bäbisen totala längd är nu ca. 48cm och väger mellan ca. 3kg till 3,17kg vid veckans slut.
 
♥Jag. Som ett rinnande vatten. Ju mer bäbisen växer desto mer ökar trycket på din urinblåsa och den är nu nästan platt som en pannkaka. Kanske får du springa på toa oftare än du trodde var mänskligt möjligt! Trots detta är det viktigt att du får i dig tillräckligt med vätska. Får du värkar i denna vecka så förhindrar man inte förlossningen från att komma igång.
 
Övrigt och allmänt. Ja, vad ska jag berätta? Halsbrännan håller i sig lika mycket nu som den gjorde senast jag skrev. Jag går på toa ganska exakt 2 gånger per natt plus en gång innan jag lägger mig och en gång direkt jag vaknar. Hur många gånger jag hinner gå under en dag har jag inte orkat hålla reda på. Jag har gått upp över 20kg i vikt nu sedan jag skrev in mig hos barnmorskan. Jag ska se till att väga mig innan vi åker in till förlossningen och sedan så fort som möjligt efteråt. Mest bara för nyfikenhetens skull. Det är så sjukt fascinerande hur kroppen är skapt till att klara av en så snabb viktökning! Sen får vi se hur länge det tar innan jag kommer tillbaka till "ursprunglig" vikt. Knän och fötter har tagit ordentligt med stryk av denna viktökning. Jag har riktigt riktigt ont i knäna och fötterna bara pulserar och värker när jag gått omkring lite under en dag. Fötterna har även samlat på sig lite vätska nu och jag kan endast ha två par skor. Ett par sneakers från Adidias samt mina Birkenstock. Hela jag har väl i allmänhet blivit ganska svullen, både ansikte, armar, händer, vrister och lår är ordentligt mycket större än det varit. Barnmoskan berättade i måndags att det bör vara en lång bäbis. Hon klämmer och känner på honom lite extrra och konstaterar att "jaa, han känns lång".
Blir intressant att se.
Har börjat känna av lite ilningar långt ner i magen, stickande/huggande och vass smärta neråt mot fiffi, samt lite mensvärkliknande smärtor lite nu och då. Så det trycker på kan man säga. Annars är nog allt som vanligt, han joxar omkring därinne. Hade en lugn period för några veckor sedan då jag mest märkte av honom lite försiktigt morgon och kväll, men nu är han mer aktiv igen. Fötterna sprattlar runt mot revbenen och det är inte alltid så skönt. Gör inte ont direkt, men känns lite obehagligt ibland när det tar ordentligt. Huvudet är neråt fortfarande men han har inte fixerats än.
Jag har fått en samling bristningar på varje sida om magen, ungefär i navelhöjd samt nåt litet streck på varje framsida lår. Något jag hoppades på att slippa, men va fan, inte så mycket att göra nåt åt.
Väskan är så när som på några småsaker helt packad, basen till babyskyddet är monterat i bilen och spjälsängen är bäddad. Känns inte som att det finns mycket mer att förbereda nu så jag fördriver dagarna med att umgås med vänner, äta lunch och fika på stan, mysa med min älskling, sova lääääänge, äta massa gott och bara chilla.
 
 
Min sammanfattning på undersökningarna:
(Tar ej med de allra första där SF-mått inte är med).
 
2014-05-05
Vecka 25+1
BT: 130/71
FLJ: 145
SF: 25
 
2014-05-26
Vecka 28+1
BT: 125/75
HB: 132
FLJ: 146
SF: 28
 
2014-06-16
Vecka 31+1
BT: 125/69
HB: 130
Läge: Huvud
FLJ: 149
SF: 31
 
2014-06-30
Vecka 33+1
BT: 110/61
Läge: Huvud
FLJ: 149
SF: 33
 
2014-07-14
Vecka 35+1
BT: 124/74
Ödem: Grad 1
Läge: Huvud
FLJ: 150
SF: 35
 
2014-07-29
Vecka 37+2
BT: 131/81
HB: 135
Ödem: Grad 1
Läge: Huvud
FLJ: 139
SF: 37
 
Hur har det sett ut för er under då Ni varit gravid? Har det varit stor skillnad för någon i jämförelse? Vore skoj att se skillnader så dela gärna med er.
I väntan på dig | | Kommentera |

En plats att sova på.

 
 
 
Idag har vi bäddat sängen för vår lille fis. Tillsammans. Där vår son ska sova.
(Känns så sjukt orealistiskt att skriva sånt där).
 
 
Den har varit lite sådär provbäddad tidigare för ett tag sedan, men efter jag slet bort allt och tvättat allting så har den då, först idag bäddats "på riktigt". 
Hajja att det är två veckor kvar till BF idag. Hur sjukt! Ska såklart bli helt superhäftigt, megamäktigt, dundermysigt och jävligt läskigt att ha han här men jag vet inte om jag blir mer rädd eller avslappnad inför förlossningen. För varje dag som går blir allt mer verkligt och för varje dag som går så inser jag att det snart är min tur att möta den mest oförberedda, största och mest skrämmande stunden i mitt liv. För helt ärligt, den första gången man föder barn kan man nog aldrig förbereda sig på och veta hur man kommer hantera den.
Än så länge så hoppas jag bara på det bästa, ta var dag som den kommer och intalar mig själv att det kommer gå bra, det blir bra tillslut. Vi får ju helt enkelt ta det som det kommer.
 
Städar och pysslar lite idag då det är mulet och inte 40 grader varmt i lägenheten, men ska försöka hinna med några fler inlägg under kvällen. Återkom gärna.
I väntan på dig | | 3 kommentarer |
Upp